Нижче Ви знайдете відповіді на запитання, що часто ставляться.
Якщо ви не знайшли відповіді на ваше запитання, зверніться до нашого партнера.
Чи можна пити пом'якшену воду?
Пом'якшену воду пити можна. Однак ті, хто дотримується натрієвої дієти, повинні бути обережними.
Щоб пом'якшити воду на 1 німецький градус жорсткості, пристрій додає близько 8,2 мг натрію на 1 л води. Люди, які дотримуються натрієвої дієти, повинні взяти це до уваги при розрахунках денного споживання солі. Випиваючи щодня 3 л пом'якшеної води, ми в середньому споживаємо 344,4 мг натрію, що еквівалентно близько 0,87 г солі. Це приблизно дорівнює кількості солі, що міститься в одному шматочку білого хліба.
Чи солона пом'якшена вода?
Вміст натрію в пом'якшеній воді підвищується, тоді як концентрація хлориду залишається незмінною.
Солоний смак з'являється завдяки поєднанню натрію та хлоридів. Таким чином, пом'якшена вода не солона.
Чи може сіль, використана для відновлення катіоніту в пом'якшувачі, завдати шкоди навколишньому середовищу?
Сіль, яка використовується в пом'якшувачі, не містить інгредієнтів, шкідливих для здоров'я людини або навколишнього середовища.
Продукція має гігієнічні сертифікати. Більше того, при пом'якшенні
води до приблизно 3°dH (німецьких градусів), в процесі регенерації в каналізацію потрапляє мізерно мала кількість солі.
Чи сприяє пом'якшувач росту бактерій?
Тільки стояча вода сприяє розмноженню бактерій. Вода щодня тече через пом'якшувач, тому ризику зростання бактерій немає. У випадку, якщо ви не користуєтеся вдома водою протягом тривалого часу, наприклад, під час відпустки, в пом'якшувачі може бути активована функція, відповідно до якої раз на кілька днів, з метою запобігання розмноженню бактерій, відбувається регенерація матеріалу. Пом'якшувач запобігає розмноженню таких бактерій як Легіонелла, які накопичуються в накипі.
Чи правда, що пом'якшувач повністю видаляє із води кальцій, необхідний для людського організму?
Для здоров'я людини дуже важливо, щоб до організму потрапляла необхідна кількість кальцію. Однак, частинки кальцію, розчинені у питній воді, потрапляють до організму в мінімальному обсязі. Вода, що містить кальцій, забезпечує їм організм людини у незначній кількості. Таким чином, роль води у забезпеченні організму кальцієм мінімальна.
Чи не надходить до будинку водопровідна вода вже оброблена?
Передбачається, що водопровідна вода відповідає стандартам питної води. В Україні, як правило, максимально дозволена жорсткість води становить 7 мг-екв/л. Дане значення не є небезпечним для здоров'я, але вода при цьому дуже жорстка, що викликає утворення значних відкладень на кранах, сантехнічному устаткуванні, а також утворення накипу в системі. Середня жорсткість водопровідної води в Україні – близько 5-6 мг-екв/л, тому більшості людей знайомі проблеми, спричинені жорсткою водою.
Чи є накип причиною підвищення витрат на енергоносії?
Так. Накип зменшує ефективність нагрівальних елементів та взагалі нагрівального процесу як для опалення, так і нагрівання води для санітарних потреб. Накип товщиною 1 мм на поверхні теплообмінника зменшує його ефективність приблизно на 10%, викликаючи таким чином підвищення споживання палива на таку ж величину. Згідно з оцінками, підвищення витрат на функціонування нагрівального обладнання через утворення накипу в середньому становить 20%.
Чи можливо встановити пом'якшувач у будинку, обладнаному побутовою установкою для очищення стічних вод?
Якщо змив здійснюється в біологічні установки очищення стічних вод, слід вжити деяких заходів. У таких установках біологічний мул є живильним середовищем для бактерій, що переробляють тверді осадження в рідину. Кількість бактерій може виявитись занадто малою, через об'єктивні причини, наявність хлоридів у дренажній воді. Це може викликати зниження ефективності процесу очищення стічних вод. Щоб запобігти процесам біодеградації, рекомендується використовувати продукцію, що містить широкий спектр бактерій. Це ефективний спосіб сприяння процесу очищення стічних вод. Крім того, можливість змивання з пристрою в побутову установку очищення стічних вод слід узгодити з рекомендаціями виробника установки.
Що таке м'яка вода?
Вода – це універсальний розчинник. Коли вона просочується крізь ґрунт та гірські породи, вона розчиняє та поглинає мінерали (в основному, кальцій та магній), які в процесі нагрівання води сприяють формуванню накипу. Пристрої для пом'якшення води, пропоновані компанією "Ecowater", які зазвичай називають пом'якшувачами, встановлюються на лінії головного введення холодної води в будинку. Вони усувають із води забруднювачі, які зумовлюють її жорсткість, до того, як вода через домашню водопровідну систему потрапить у крани, пральні машини, посудомийні машини та іншу побутову техніку, що контактує з водою.
Як я можу обробляти воду із власної свердловини?
Вода зі свердловини часто не відповідає стандартам питної води через наявність підвищеної кількості деяких сполук, наприклад, заліза, марганцю або аміаку. Уповноважений партнер EcoWater допоможе Вам виявити проблему і порадить, який пристрій може бути використаний для її усунення.
Як працює пом'якшувач?
У пом'якшувачі є спеціальний негативно заряджений іонообмінний катіоніт. Іони, розчинені у воді, що є причиною її жорсткості (особливо кальцій та магній), заряджені позитивно. Пом'якшувач видаляє з води іони жорсткості шляхом їх заміни на іони натрію. Таким чином відбувається пом'якшення води. Такий обмін іонами відбувається мільйони разів протягом усього процесу пом'якшення. Під час іонного обміну іони жорсткості відкладаються на іонообмінний матеріал. Коли іонообмінна ємність катіоніту зменшується до мінімуму (зазвичай, на це йде від одного до декількох днів, залежно від жорсткості та обсягу споживання води) відбувається її автоматичне відновлення. Для цього вода та сольовий розчин (так званий розсіл) пропускаються через іонообмінний шар матеріалу. Іони натрію, що містяться в розсолі, обмінюються на іони жорсткості, які, у свою чергу, змиваються в каналізацію.
Рифайнери "EcoWater" пом'якшують воду і усувають неприємний смак і запах хлору, який часто додається у водопровідну воду, оскільки він має антибактеріальні властивості.